Daniel Farcas a cistigat Concursul I. P. Culianu

Cititi AICI detalii despre acest premiu prestigios primit de colegul nostru de blog.

Felicitari si la mai multe carti de valoare.

4 răspunsuri

 1. Felicitari!
  Poate ne spunedvs si noua ceva din marturisirea dvs crestina personala. Sau e publicata undeva si eu nu stiu.
  Nu de alta dar dupa prejudecatile mele nu tare multi filozofi se-nghesuie pe „calea cea strimta”.
  Sa va dea Dumnezeu mult succes, Daniel Farcas, in toate!

 2. Felicitari Daniel,

  Crezi ca ar fi posibil ca sa citim si noi lucrarea premiata? Sau sti date mai exacte cand va fi publicata de Polirom?

  Domnule Doru Radu, din pacate prejudecatile dumneavoastre sunt comune in lumea noastra evanghelica. Francis Schaeffer a spus mai demult ca problema noastra e nu faptul ca nu avem raspunsurile la intrebarile care framanta omenirea. Problema noastra e ca nu stim intrebarile. Si filosofia este cel mai bun mod de a intelege lumea in care traim, intrebarile si framantarile oamenilor.

 3. Domnule Nitu:
  Am mare respect pt dragostea de intelepciune a oamenilor…. Din Scriptura si din practica se intelege insa ceva deosebire intre intelepciunea ce vine de sus si cea a lumii acesteia! Tocmai de-aceea ma bucur sincer sa aud ca Daniel Farcas, precum Schaeffer odinioara, e filozof crestin… Dumnezeu are tot felul de martori…
  … In cazul acesta -al filozofilor- prejudecatile mai au si ceva motive… ba mai ales ca nici smerenia nu-i cel mai prezent ingredient prin lumea filozofilor…iar cineva lauda pe un blog ca Daniel este chiar asa [smerit]… Cu-atit mai bine!… Care smerenie nu ne-ar strica nici noua semidoctilor evanghelici…dar vorba militsianului, de-ocamdata noi suntem cei ce scriem!

  _____________

  Dragă frate Doru Radu, vă mulţumesc mult pentru gînduri. Din păcate, de mai multe luni mi-am luat un fel de post de postări, aşa că sînt mai mult absent de la scris… Cît priveşte mărturisirea de credinţă, nu am una originală (şi nici nu cred că e cazul să fim originali sub acest aspect); bănuiesc că, în principiu, credem cam în aceleaşi lucruri. Iar în ce priveşte elogiile, nu le luaţi prea în serios; nu e cazul. În fond, n-avem nimic ce să nu fi primit; şi prin har sîntem ce sîntem.
  Frate Benjamin Nitu, nu am a vă oferi date precise, pt. că nici eu nu le ştiu. Avînd în vedere că un asemenea text trebuie editat de mai multe ori, apoi tehnoredactat, apoi imprimat, probabil că nu înainte de sfîrşitul anului.
  DF

 4. Frate Daniel:
  Apreciez atitudinea dvs.:”Iar în ce priveşte elogiile, nu le luaţi prea în serios; nu e cazul.” -desi eu cre ca e cazul…
  Cred ca e absolut adevarat: ” În fond, n-avem nimic ce să nu fi primit; şi prin har sîntem ce sîntem”. Indirect e-o marturie de credintsa, mai putsin sforitoare ca multe altele….Mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: