Evanghelicii pentru securitate nationala prin cooperare internationala

Zilele acestea am dat de un site extrem de interesant, care promoveaza o initiativa a evanghelicilor americani, numita Proiectul Matei 5:21-26, cu privire la promovarea cooperarii internationale nu prin logica razboiului, care domina in prezent politica externa a administratiei americane, ci prin abordarea irenica din Predica de pe munte a Mintuitorului.

Iata cum se prezinta ce acest site initiatorii proiectului:

Proiectul Matei 5:21-26 este lucrarea plina de speranta a unui grup de evanghelici si pentecostali care, prin reflectie asupra Scripturii, rogaciune calauzita de Duhul Sfint si studierea atenta a problemelor lumii incearca sa ofere o solutie crestina la conflictele cu care sunt confruntate natiunile noastre.

Informatii despre aceasta initiativa puteti gasi AICI.

2 răspunsuri

  1. Suna frumos si pare crestineste. Exista insa probeme pe care nu le putem rezolva prin Matei 5. Iar exemplele unor promotori precum R. Warren & F. Graham nu sunt pozitive. Recent, F. Graham a cerut sa nu se faca Evanghelizare la Olimpiada din China ca e iliegal (sic). Ce-o fi avind Matei 28 (nu 5) cu asta nu stiu! Mai sigur e ca Ap. Pavel nu era tare curios daca-i legal sa predice la Roma, ori ba… Am simpatie pt F. Graham, dar la politica el continua greselile tatalui sau, B. Graham pt care am si mai mare simpatie. Sunt destul de batrin si traiam in comunism cind BG a facut dezastruoasele declaratii despre libertatile din URSS si China… Despre ce-am simtit noi atunci si ce mult „i-au ajutat” pe crestinii din URSS/China aceste declaratii n-are rost sa va scriu… iar R. Warren -pt care n-am asa multa simpatie- s-a declarat anul trecut in Siria incintat de cit de prieteneasca e convietuirea crestino-musulmana in ultimii 1000 de ani!!! … Nu neg intentiil bune ale celor 3, dar stiti vorba lui Dante… si-apoi lucrurile astea trebuie sa fie luate in considerare in orice abordare a dialogului pe baze Biblica… Mina intinsa prigonitorului de crestin poate fi o incurajare a prigonirii!!!

  2. Desiigur, Matei 5 nu rezolva toate problemele, dar nici neglijatea completa a ‘predicii de pe munte’ de catre cei care se pretind crestini nu este decenta.
    Cit despre Franklin, care a spus public timpenii cit el de mari in legatura cu lumea araba, m-am lamurit. Nu ma asteptam de la el sa adauge acum prostii in directia opusa. Norocul nostru este ca crestinii chinezi nu se uita in gura unor oameni instabili si dezorientati ca el. Lor le ajunge Duhul.
    Warren sunt sigur ca e bine intentionat, dar, ca orice evanghelic care mai mult citeste Biblia si rareori ziarele, o cam da pe alaturi cind se amesteca in lucruri la care nu este competent. Ca noi toti de altfel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: